Jasper & Ronnie

Pakket 2 – Jasper & Ronnie

  • Q&A Jasper & Ronnie
  • Bezoek van de Film Fataal in een Pathé bioscoop/Pathé Thuis (in de klas)
  • Lesmodule door Stichting MOED, door eigen docent te behandelen

Duur Pakket

  • Q&A Jasper & Ronnie (40/50 Minuten)
  • 95 minuten film Fataal
  • 5 Thema lessen, 20/30 minuten per les

Inhoud Q&A en verhaal gastspreker Jasper & Ronnie 

Jasper en Ronnie werden in april 2017 door zes tot acht jongeren mishandeld met een betonschaar. “Ons herstel heeft veel tijd en energie gekost. Zowel fysiek als mentaal. Wat ons is overkomen is heel ingrijpend, de gevolgen strekken veel verder dan wat ons lichamelijk is aangedaan.”

Ze raakten beiden zwaargewond door het zinloos geweld. En kwamen terecht in een lang en slepend rechtsproces, dat inmiddels in een vergevorderd stadium is. “Daardoor kunnen we meer openheid van zaken geven over ons verhaal. Naast de fysieke en vooral mentale gevolgen van de mishandeling, waar we nog dagelijks mee te maken hebben.”

Jasper en Ronnie vertellen tijdens de Fataal Schooltour over wat ze is overkomen, welke directe fysieke gevolgen dit had en hoe ze nog dagelijks te maken hebben met de mentale gevolgen. Ze willen zoveel mogelijk scholieren bewust maken van de enorme impact van zinloos geweld, zowel op hen als hun omgeving. 

“De Fataal Schooltour biedt ons een kans om scholieren heel goed duidelijk te maken welke impact zinloos geweld heeft. De combinatie met de film Fataal zorgt er wat ons betreft voor dat het verhaal echt binnenkomt. We zien dat scholieren geraakt zijn, waardoor ze zich beter bewust worden van de impact en gevolgen, zowel op de korte als de lange termijn,” aldus Jasper en Ronnie.

Doelgroep

De Fataal schoolvoorstellingen zijn te boeken voor zowel het VMBO,PO,MBO en het HBO onderwijs. De verschillende pakketten uit ons aanbod worden per school individueel afgestemd op het niveau, leerjaar en het aantal leerlingen. Het begeleidingsteam van Fataal is er toe opgeleid om leerlingen van de verschillende niveaus te begeleiden en ondersteunen. 

Video

GRATIS OFFERTE

Klik hier om zelf eenvoudig de prijs voor in de bioscoop te berekenen.  

CONTACT

Theater in School – Boekingen & Informatie
T +023-5316222
E info@theaterinschool.nl
Website www.theaterinschool.nl

Scroll naar boven

We hebben een nieuwe website!

zinvol-gesprek.nl

Deze website gaat binnenkort offline.