Gastsprekers Halt

Pakket 3 – HALT

  • Introductie les - HALT
  • Bezoek van de Film Fataal in een Pathé bioscoop/Pathé Thuis (in de klas)
  • Lesmodule door Stichting MOED, door eigen docent te behandelen

Duur Pakket

  •  Introductie les – HALT – 60 minuten
  •  95 minuten film Fataal
  •  5 Thema lessen, 20/30 minuten per les

Inhoud les - HALT 

Halt spreekt veel met jongeren die over grenzen zijn gegaan. Ook voor zinloos geweld, zoals lichte mishandeling, het vernielen van spullen of agressie tegen hulpverleners. De jonge daders overzien vaak niet de gevolgen van hun impulsieve gedrag en realiseren zich niet dat dit grote impact heeft op de slachtoffers. Maar ook op de omgeving van het slachtoffer en op hun eigen ouders. De film Fataal brengt dit voor Halt doeltreffend in beeld. Daarom heeft Halt er voor gekozen om samen te werken met Fataal. Om zinloos geweld en de gevolgen daarvan voor zowel daders als slachtoffers bespreekbaar te maken. 

Met de voorlichting vanuit Halt willen we ook de gevolgen voor de dader met leerlingen bespreekbaar maken. In de les bespreken we de verschillende vormen van (zinloos) geweld. En wat de gevolgen zijn voor de dader. Ook komt aan bod wat je kunt doen als je (zinloos) geweld ziet of als je aanvoelt dat het gaat gebeuren. Tot slot leggen we in de les de link naar de gevolgen voor de slachtoffers en de film Fataal.

De voorlichting van Halt wordt alleen klassikaal gegeven tot een maximum van 60 leerlingen per presentatie. 

Doelgroep

De Fataal schoolvoorstellingen zijn te boeken voor zowel het VMBO,PO,MBO en het HBO onderwijs. De verschillende pakketten uit ons aanbod worden per school individueel afgestemd op het niveau, leerjaar en het aantal leerlingen. Het begeleidingsteam van Fataal is er toe opgeleid om leerlingen van de verschillende niveaus te begeleiden en ondersteunen. 

Video

GRATIS OFFERTE

Klik hier om zelf eenvoudig de prijs voor in de bioscoop te berekenen.  

CONTACT

Theater in School – Boekingen & Informatie
T +023-5316222
E info@theaterinschool.nl
Website www.theaterinschool.nl

Scroll naar boven

We hebben een nieuwe website!

zinvol-gesprek.nl

Deze website gaat binnenkort offline.